Skip links

Top 3 bezienswaardigheden in Turkije

Turkije is al jaren dé vakantiebestemming voor ons als Nederlanders. De 1 is al meer ingeburgerd dan de ander. Hierdoor kent hij of zij de toeristische trekpleisters van Turkije al. Maar wat als u voor het eerst naar Turkije op vakantie gaat, want wat moet u dan allemaal doen? Geen probleem! We zetten Turkije haar top 3 bezienswaardigheden onder elkaar. Wij durven te wedden dat zelfs de ingeburgerde toerist van deze bezienswaardigheden staat te kijken!

1. Cappadocië vanuit de lucht

Zonder twijfel de gedoodverfde nummer 1. Het landschap en de valleien van Cappadocië zijn een bijzonder natuurverschijnsel.

Vanaf de zijkant is het landschap al bijzonder om te ervaren, maar u krijgt het pas echt goed te zien met een luchtvaart. Een luchtvaart geeft dit uniek stukje natuur een andere dimensie!

Het landschap is ontstaan door uitbarstingen van de Dagi-vulkanen en door het vele kalksteen en het verschil in hoogtes van deze gesteentetypen heeft het landschap zijn bijzonder vorm gekregen.

Wij verplichten niks, maar een luchtvaart excursie moet u eigenlijk wel hebben meegemaakt!

2. De ‘sneeuwterrassen’ van Pamukkale

Wereldwijd wordt dit gezien als 1 van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen. Ten noorden van de plaats Denizli stroomt al duizenden jaren kalkhoudend water uit de rotsmeren. Dat is iets wat u niet iedere dag hoort. Daaropvolgend komen we dan ook aan bij de witte kalkterrassen. Het water stroomt langs de bergwanden naar beneden. Dit creëert een soort ligbad. De hagelwitte ligbaden zijn ook nog eens gevuld met helder blauwwater. Qua uitstraling geeft het u een winters gevoel, maar schijn bedriegt. Door de onderliggende waterbronnen heeft het water continu een temperatuur van circa 30 graden.

Wist u dat de ligbaden in de Romeinse tijden door de Romeinen werd gebruikt. Zij waren ervan overtuigd dat het kalkrijke water een helende werking had!

3. Bewonderingswaardige moskeeën en bruisende markten in Istanbul

Niet in de buurt van het Miracle Resort maar wel zeker het benoemen waard. De bruisende hoofdstad van Turkije heeft de grootste overdekte markt ter wereld. Dan niet alleen! Istanbul is al duizenden jaren het thuishaven voor imposante kerken en vooral moskeeën. Istanbul is de place-to-be om de cultuur van Turkije te proeven!

De moskee der moskeeën is de Hagia Sophia. Dit imposante bouwwerk is een bezoek zeker waard!

We kunnen nog wel even doorgaan over de bijzonder bezienswaardigheden die Turkije u als toerist te bieden heeft. Maar wees niet getreurd. Op onze blog pagina gaan wij nog veel meer leuke feitjes, bezienswaardigheden en activiteiten uitlichten. Houdt daarom onze blogpagina in de gaten!