Skip links

Tips voor Turkije, goed voorbereid op reis

U gaat op reis naar Turkije en zoekt tips voor Turkije? Dan bent u hier helemaal aan het juiste adres, aangezien er altijd zaken zijn om rekening mee te houden. Wat precies? Daar vertellen wij u graag meer over. Heeft u bijvoorbeeld: gedacht aan de telefoonkosten? Of bijvoorbeeld: uw vliegreis?

Om uw reis naar Turkije zó goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Hebben wij de beste tips voor u verzamelt.

1: U heeft een visum nodig

De douane van Turkije verplicht haar bezoekers, dat ze een visum aanvragen voor het bezoek aan Turkije. U kunt uw visum aanvragen bij het consulaat in Den Haag, daarnaast kunt u ook een kijkje nemen op: visumbuitenland.nl. Via die weg kunt u heel makkelijk online in 3-stappen een visum aanvragen voor uw reis naar Turkije.

Let wel op, dat uw identiteitsdocument minimaal nog 6 maanden van binnenkomstdatum nog geldig is. Anders wordt u de toegang tot Turkije geweigerd! Let op: het kan een aantal weken in beslag tot u, uw visum kan verkrijgen.

2: Neem cashgeld mee in meerdere valuta

De Amerikaanse dollar is het meest ideaal om te wisselen met de Turkse Lira. Wel is het zo, dat tijdens uw reis naar Turkije er genoeg mogelijkheden zijn m.b.t. omwisselen van geld. Neem dus Euro’s mee, maar ook Amerikaanse dollars. Zo heeft u altijd de beste wisselkoers en komt u niet voor verrassingen te staan.

Travellers cheques zijn niet écht aan te raden, aangezien de meeste winkels ze niet accepteren. Dus wees verstandig en bereid u zelf goed voor op uw vakantie naar Turkije.

3: Draag ‘luchtige’ kleding

De steden in Turkije zijn een heuse smeltkroes van culturen, waardoor u met veel verschillende culturen in aanraking komt. Al hoewel het platteland in verschillende opzichten wat traditioneler is in hun doen en laten. Daarom is het verstandig om u aan te passen aan de normen en waarden van de lokale bevolking.

Aangezien Turkije een Islamitischland is, dient u zich aan de kledingetiquette houden. Als vrouw zijnde wilt u, namelijk niet indien u buiten de toeristische gebieden rest, ongewenste aandacht krijgen. Wees dan goed voorbereid!

4: Houd rekening met traditionele Turkse toiletten

Wanneer u buiten het resort komt kan het voorkomen, dat u in aanraking komt met niet-westerse toiletten. Dit worden ook wel squats genoemd, aangezien u tijdens het uitscheiden van ontlasting een gehurkte positie aanneemt.

We raden u dan ook aan om vooraf uw eigendommen uit uw zakken te verwijderen. Naast de squat is er over het algemeen een kraan met stromend water aanwezig. Die kunnen worden gebruikt voor het spoelen. Neem daarom ook altijd toiletpapier en kleine muntjes mee, omdat de meeste toiletten niet gratis zijn.

5: Maak vooral plezier

Dit geldt misschien wel als één van de meest belangrijke tips voor Turkije, want elke vakantie moet een ervaring zijn voor het leven. Ga bijvoorbeeld: op de excursie, die u altijd al eens heeft willen maken. Of kom maximaal tot rust tijdens uw welverdiende vakantie.

Wat uw reden van vakantie ook mag zijn? U bent voor een ultra-inclusive evaring bij Miracle Resort altijd aan het juiste adres!