Skip links

De 5 leukste Turkse souvenirs

Turkse souvenirs? Ja, die zijn er absoluut in overvloed en het is wellicht ook iets leuks voor het thuisfront. Er is dan ook een groot aanbod aan winkels en zelfs in het kleinste Turkse dorp wordt er regelmatig een markt gehouden. Waar u dus ook meerdere souvenirs kunt vinden en zo heeft u een ervaring voor het leven.

Dus bent u opzoek naar leuke Turkse souvenirs? En wilt u weten wat de beste aandenkens zijn? Lees dan vooral verder:

1: Turks fruit

Deze overheerlijke Turkse snoepjes kunt u in Turkije overal kopen. De lekkerste snoepjes kunt u kopen in speciale winkels waar allerlei Turkse zoetigheden worden verkocht.  U kunt hier ook overheerlijke baklava inslaan!

Als u dan eindelijk in de snoepwinkel bent aanbeland staat het Turkse fruit in rollen en tientallen smaken opgestapeld. U kunt dan ook zelf de hoeveelheid kiezen en uiteindelijk iets meenemen wat écht Turks is!

2: De waterpijp is een prachtig voorbeeld van Turkse souvenirs

Heeft u wel eens een waterpijp geprobeerd? Tijdens u verblijf in Turkije kunt u bijna in elk restaurant een waterpijp bestellen, ook beter bekend als een shishapijp. In de waterpijp kunt u dan een smaak tabak naar uw voorkeur bestellen, zoals appel of watermeloen.

Deze prachtige shishapijpen kunt u ook zelf aanschaffen ga bijvoorbeeld naar een bazaar. Daar heeft u deze keuze uit: meerdere modellen van groot tot klein. Kies er eentje uit, die u zeker bevalt en onderhandel vervolgens over de prijs. Uiteindelijk komt u uit op een prijs, die voor u als zowel de verkoper schappelijk is.

3: Nazar of blauw oog

Dit zijn speciale amuletten, die u kunt vinden op elke bazaar tijdens uw verblijf in Turkije. Dus bent u opzoek naar Turkse souvenirs? En zoekt u iets authentieks? Dan is dit misschien wel iets voor u, aangezien het een vrij uniek souvenir is.

Ze zouden u moeten beschermen tegen het boze oog, oftewel het kwaad. Ze zijn te koop in verschillende maten van groot tot klein. Het kleinere formaat zou u bijvoorbeeld als sieraad kunnen dragen. Terwijl het grote formaat, wellicht een plek in uw woning kan verkrijgen. Zodat u huis is beschermd tegen het kwade. Gaat hij pardoes kapot? Dan is het tijd om het Blauwe Oog te vervangen en zit zijn werk erop.

4: Leder

Als u tijdens uw vakantie naar Turkije, bijvoorbeeld: meegaat op een georganiseerde dagtrip. Dan doet u vaak ook een sieradenfabriek of een leerfabriek Voelt u zich hier vooral niet verplicht iets te kopen. Mocht u dat toch besluiten dan krijgt uw reisorganisatie en reisbegeleider een kleine commissie.

U heeft in de lederfabriek altijd de mogelijkheid om alles uitgebreid te passen. Vergeet alleen niet flink te onderhandelen, want anders bestaat de mogelijkheid, dat u teveel betaald!

5: Opzoek naar Turkse souvenirs? Koop dan een Turks tapijt

Misschien wel het ultieme Turkse symbool als u het ons vraagt, maar het Turkse tapijt is momenteel erg populair. En bovendien vooral heel erg hip, maar mocht u dit willen aanschaffen bent u sowieso verzekerd van een aandenken, die jarenlang meegaat.

Dus bent u opzoek naar Turkse souvenirs? En wilt u iets wat altijd een aandenken blijft? Koop dan een Turks tapijt!